Osteopatia en l’esport

L’osteopatia junt amb la fisioteràpia, són les teràpies preferides pels esportistes que volen optimitzar al màxim la seva condició física, prevenir lesions o tractar-les.

L’esportista d’alt rendiment necessita un perfecte ajustament físic, metabòlic i psicològic per a excel·lir en la seva pràctica i evitar lesions. Petits desequilibris en la mecànica articular, múscul-tendinosa-facial, vertebral, circulatòria o respiratòria poden portar a lesions més importants quan el nivell d’exigència física és alt.

L’osteopatia funciona molt bé en la prevenció de lesions quan apareixen les primeres molèsties o fins i tot abans, però també al costat de la fisioteràpia en la rehabilitació de les lesions.

L’esportista amateur no gaudeix del preparador físic, control biomecànic i assessorament nutricional que té un esportista d’elit. Per això, li recomano una bona preparació física i una visita eventual a l’osteòpata inclús en absència de lesions o dolors.

L’esportista ocasional sovint passa temporades de poca activitat en les que el cos perd la força física i s’anquilosa. L’osteòpata pot fer una bona “posada a punt” de l’estructura perquè l’activitat esportiva es pugui reprendre en les millors condicions.

Com a osteòpata recomano molt la realització d’activitat física diària entesa com un exercici suau, variat i “lúdic” al gust de cada persona.